gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Черни миди с бяло вино

Черни миди с бяло вино

Bam BamBam Bam
Новак
545626
Черни миди с бяло вино
Снимка: Bam Bam
1 / 2
07/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Мидите се изчистват добре, като е важно да останат затворени до приготвянето им.

2. В дълбока тенджера се задушава лукът в малко зехтин и масло. Налива се бялото вино и се изчаква да заври.

3. В него се слагат мидите да се задушат. Добавят се девесилът, магданозът, черният пипер и солта. Мидите са готови, когато черупките се разтворят (около 5 минути) .

4. Разтворените миди се изваждат с помощта на решетъчна лъжица. Поставят се в дълбока чиния и се заливат със соса от тенджерата.

5. Поръсват се със ситно нарязан магданоз и се сервират топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: