Шоколадов сладкиш с яйчен крем

10/08/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф877498188
"Шоколадови наслади за малки и големи "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо997
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крема, разбийте жълтъците със захарта, на тънка струя към тях добавете студеното прясно мляко, ванилията и накрая брашното, бъркайте докато получите еднородна гладка смес.

Сипете сместа в тенджера, поставете върху нагрят котлон и бъркайте до сгъстяване на сместа на крем. Прехвърлете с лъжица крема в пош и оставете там, докато ви потрябва.

За блата разбийте яйцата със захарта до пухкава смес, прибавете последователно на тънка струя олиото и млякото при непрекъснато бъркане.

Смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер, ванилия и какаото, разбъркайте и ги прибавете към сместа, разбъркайте отново до еднородна смес.

Сипете сместа в тавичка 24 см диаметър, постлана с хартия за печене. Върху нея шприцовайте спираловидно половината крем и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

По време на печене блатът започва да се надува а кремът потъва в него, след като потъне и останат следите от спиралата, извадете тавата шприцовайте останалата част от крема по следите на спиралата и отново поставете тавата във фурната.

Печете сладкиша до готовност, като за нея проверявате със дървена клечка за зъби.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар