Бисквитена торта Бяла нежност

11/08/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач33173401
"Нежността не е само чувство, понякога е и торта "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 726
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • чаени бисквити - 300 г
  • еспресо - 200 г
  • За крема
  • течна сметана - 300 мл сладкарска
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • За украсата
  • бял шоколад - 50 г
  • бисквити - 5 - 6 бр. смлени
  • сладкарска сметана - 2 с.л. течна
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като сметаната се разбива. В отделна купа се разбива крема сиренето с пудрата захар. Към крема сиренето се добавя разбитата сметана и се разбиват много добре.

В тортена форма се подреждат бисквитите, като се потапят в еспресото. Покриват се с част от крема, отгоре се поръсва с кокосови стърготини.

Така се подреждат още два пласта бисквити, крем и кокосови стърготини.

Украсата се приготвя, като шоколадът се стопява, смесва се със смлените бисквити и сметаната.

Оформят се топчета, които се овалват в кокосови стърготини. Подреждат се върху тортата.

Тортата се оставя в хладилник за два-три часа.

Сваля се рингът на формата и тортата се панира с кокосови стърготини и отгоре се поръсва обилно с тях.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар