Пълнено Пиле с Прясно Зеле

12/08/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач139242941
"Свеж прочит на класиката - пиле със зеле, която всички обичаме "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо555
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред приготвяме плънката, като задушаваме ситно нарязания лук, добавяме ориза, бульона, маслините, чесъна, парчетата ябълка, нарязания розмарин и черния пипер.

След като оризът поеме течността, напълваме пилето и го зашиваме.

Намазваме го със сол, мазнина и червен пипер и го поставяме в тавичка с 1/2 ч.ч. вода във фурна, загрята на 190 °C с вентилатор. Престоява 40 мин.

През това време в мазнината се задушават ситно нарязаните моркови, лук, чушка, целина и настърганите домати. Добавя се нарязаното зеле, 1/2 ч.ч. вода, червен пипер и сол. Ври, докато зелето омекне.

Пилето се изважда от тавата, слага се зелето и се връща отново. Пече се във
фурната още 40 – 50 мин.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар