Торта с домашен ягодов крем

12/08/2018
Добър апетит!
отДобър апетит!Помощник Готвач11884641
"Нали казахте, че сте на диета - тортите ги оставете на нас, особено тази "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За блата
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • яйца - 2 бр.
  • За крема
  • мляко - 500 мл
  • захар - 100 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л. ягода
  • компот от ягода - плодчета
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • За декорация
  • какао - 3 с.л.
  • плодове - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвам с подготовката за блатовете. Трябва да са 2 на брой, като дадените продукти са за 1 брой блат.

За да направите блата, трябва да смените съставките и да ги разбъркате много добре с миксер.

След това готовата смес се сипва в тава (препоръчително е да е кръгла) и се изпича за около 6 минути на 220 градуса или до готовност.

За да подготвя крема, слагам млякото на котлона и го оставям да се стопли. През това време в блендер смесвам съставките без сметана и разбивам за кратко. След това пасирам, ако все още плодчетата са ясно видими.

Когато млякото достигне до степен на завиране, се добавя сместа на тънка струйка и се разбърква продължително. За няколко минути кремът се сгъстява. Тогава смъквам от котлона и го оставям да изстине напълно.

Докато кремът изстива, в дълбока кръгла купа за салати и го постилам с прозрачно фолио, слагаме единия блат на дъното, за да може тортата да заеме кръгла форма. Ако блатът дойде къс, около стените на купата можете да наредите бишкоти или бисквити.

Вече изстиналия крем разбъркваме с предварително разбитата течна сметана, до получаване на пухкав крем.

Готовия крем сипваме върху поставения в купата блат и поставяме втория блат. Ако втория блат е голям и трябва да се нареже - тези парченца може да се използват при украсата на тортата.

Съхраняваме в хладилник за 4 часа или цяло денонощие.

Украсяваме с пресято какао и плод по желание и вкус.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар