Уникални кифлички Листенца с плънка

13/08/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру210585378915
"Приготвени с много любов от нас за всички, които обичат вкусната храна "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 875
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • вода - 100 мл хладка
  • кисело мляко - 100 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 1 с л
  • олио - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • сладко от праскови - домашно и по - гъсто
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - 12 щипки кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода с лъжица захар и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, прибавят се останалите продукти и замесваме средно меко тесто. Покрито с фолио оставяме да втаса за 1 час.

Разделя се на 16 или 20 топки, аз направих 16 броя. Всяко топче се точи на малка питка не повече от 10-12 см висока и четири пръста широка. В средата се поставя малко гъсто сладко от праскови.

Краищата се прищипват, да се получи като бадемче. Горната част се захлупва върху долната половина от формата и отгоре се притиска с пръсти и се оформя връхчето.

Получените форми нареждаме върху хартия за печене. С нож или по-добре с ножица, потопена в брашно, за да не лепне, се нарязват формите с по три разреза от двете страни, да се оформят листенца.

Оставят се да починат още 20 минути, намазваме с разбит жълтък, смесен с олио и малко вода. Поръсва се всяко листо с щипка захар.

Печем в загрята фурна 190-200°C около 20-25 минути до златисто.

Страхотен вкус с домашно сладко от праскови.

Опитайте и няма да съжалявате.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Чудесни!
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,харесаха ми много ,рецептата е от чужд кулинарен сайт но само в снимки И като започнеш да ги оформяш е трудно само началото после всичко си идва на място :)))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв