Градинарски гювеч с пилешко и мащерка

16/08/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 659
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете измитите зеленчуци от люспи, семки и дръжки. Нарежете ги на подходящи парчета. Почистете пилешките бутчета и ги сварете в тенджера под налягане до готовност. Прецедете пилешкия бульон.

Загрейте олиото в тенджера. Добавете лука и чесъна. Задушете ги до омекване. Добавете морковите, чушките, картофите, бамята, тиквичката и патладжана /предварително изкиснат в подсолена вода/.

Гответе докато зеленчуците променят цвета си и омекнат. Добавете червения пипер и доматите.

Разбъркайте и изсипете зеленчуковата смес в глинен гювеч. Наредете пилешките бутчета отгоре, овкусете със сол. Натрошете зеленчуковия бульон и го добавете в гювеча.

Полейте с пилешки бульон до покриване на зеленчуците и бутчетата.

Похлупете с капак и сложете гювеча във фурната. Включете фурната на 200 градуса и печете около час.

Готовото ястие поръсете със свежа мащерка.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар