Шницели по селски

16/08/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру210385378915
"И изведнъж изразът Баба ти само шницели е яла, придобива съвсем друго и вкусно значение "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 710
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с подправките и оформя на 5 равни по големина топчета, аз оформих на око без да тегля. В загрято олио се задушва за 3-4 минути ситно нарязан лук, морков, обелен и нарязан на ситно, и чушка на малки кубчета.

Поръсваме със сол, черен пипер и риган, след като омекнат е готово и сваляме от котлона. Яйцето се разбива в чиния, по-удобно е, панировка или галета се сипва в плитка чиния.

Върху дъска за хляб се постила фолио или найлонче поръсва се с една щипка от панировката или галета и топчето кайма с пръсти се оформя като питка с големина на малка чинийка.

Отгоре в едната половина сипваме 1 равна с. л. плънка от зеленчуците, върху тях плочка кашкавал и събираме двата края на фолиото, като с пръсти се притиска в края да залепне. Нареждаме шницелите в табла и загряваме олио в голям тиган на 5 степен.

Първо всеки шницел се овалва в панировка или галета, после топим в яйцето и пържим от всички страни до златисто. Изваждаме върху салфетка, за да попие мазнината. В същата мазнина пържа и 3 картофи за гарнитура.

Сервираме с розови домати, люта чушка и чаша студено бяло вино. Сервирайте без салфетката, аз бързах да споделя рецептата затова е с нея :))) Вкусотия за 0 време!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

rosicapi
rosicapi
19.08.2018 09:41
Още днес ще ги пробвам
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв