Кюфтенца в разкошен испански сос

19/08/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8295073290
"Кюфтенца всички знаете как се правят, но такъв разкошен испански сос ще намерите само при нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 811
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кюфтенцата смелете в блендер или кухненски робот морковите, магданоза, хляба и чесъна.

Прехвърлете в купа и смесете с каймата, галетата, яйцето, прясното мляко и подправките.

От тази смес оформете кръгли топчици-кюфтенца с големина малко повече от орех, като намазнявате ръцете си, за да не ви лепне.

Оваляйте в брашно всяко топче и подредете в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка.

Поставете в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути, след което обърнете всяко кюфтенце и печете още 5-6 минути.

За сосчето накълцайте на ситно лука и чесъна и ги задушете за 5-6 минути в зехтина.
Сложете доматения концентрат и гответе още минута -две.

Налейте виното и оставете на отворен капак, за да се изпари алкохолът, след това сложете водата, кубчето бульон и овкусете със сол и подправките.

Оставете да покъкри няколко минути докато се редуцира малко и покрийте кюфтенцата със соса.

Аз ги прехвърлям в по-малка тавичка.

Пъхнете отново във фурната за 15 минути на същата температура (180 градуса).

Готовото ястие поръсете със свеж, накълцан магданоз и поднесете топло.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар