Прясно Зеле по Ловджийски

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
20/08/2018
"И ако мерникът ви не е от най-точните, винаги може да приготвите нещо вегетарианско, пак по ловджийски "
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 236
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на тънки колелца, почистеното зеле и пиперките се режат на едро. Доматите се обелват и нарязват на кубчета.

Беконът се нарязва на ленти, наденицата - на кръгчета, печурките - на филии.

Зелето се претрива със солта.

В тенджера се загрява маслото и олиото и първо се пускат чушките и след като се позапържат, се добавя на няколко пъти и претритото зеле. Захлупва се с капак и се задушава, докато омекне.

В глинен съд се нареждат на дъното колелца от половината наденица и бекон, половината зелева смес, гъбите, малко сол, черен и червен пипер, половината картофи, останалите наденички, отново сол, зеле, доматите и накрая останалите картофки.

Най-отгоре се подрежда останалият бекон, налива се 1 чаена чаша телешки бульон, полива се с малко олио.

Глиненият съд се похлупва с капака и се слага в студена фурна на 160 градуса за час, максимум до час и половина.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар