gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначено руло с орехи

Козуначено руло с орехи

Козуначено руло с орехи1 / 2
21/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • ТЕСТО
  • брашно - 800 г
  • жълтъци - 6 бр.
  • прясно мляко - 250 г
  • масло - 200 г прясно
  • захар - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • мая - 30 г
  • лимони - 50 г
  • ПЛЪНКА
  • орехи - 300 г
  • пудра захар - 150 г
  • галета - 50 г
  • прясно мляко - 200 г
  • канела
  • масло - 15 г (за намазване на формата)
  • брашно - 20 г (за поръсване)
  • яйца - 1 бр. (за намазване на козунака)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козуначеното тесто се омесва и се оставя да втаса.

Млякото за плънката се кипва със захарта и с него се попарват скълцаните орехови ядки. Прибавят се галетата и канелата. Сместа се разбърква добре и се оставя да изстине.

Втасалото тесто се разделя на две. Разточват се кори с правоъгълна форма, които се намазват равномерно с плънката и се завиват на рула.

Рулата се поставят в намазана с масло и поръсена с брашно тава - като краят, получен при навиването, трябва да остане отдолу.

Оставят се да втасат.

Намазват се с разбитите яйца и се пекат на ниска температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: