Задушени миди с червен лук и чесън

20/08/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф73022323652
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо544
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват старателно с телена четка от водорасли, песъчинки и ракообразни. Ако има счупени, ги изхвърлете. Ако има отворени, почукайте ги леко, и ако не се затворят, също ги изхвърлете.

Поставете ги в широк и дълбок съд с похлупак със стръкчето розмарин и малко олио, похлупете ги и включете котлона. Готвенето е до десетина минути, след поставянето на котлона. Разклащайте съда периодично.

Изчакайте мидите да изстинат и отделете ядките им от черупките. Ако има неотворени миди - също ги изхвърлете.

В тиган на среден котлон разтопете маслото с олиото и задушете червения лук, нарязан на полумесеци.

След като лукът поомекне, добавете ядките от мидите и запържете и тях за кратко, след това добавете наситнения чесън, сол и черен пипер на вкус.

Полейте със сока от половината лимон и оставете на котлона, докато се редуцира - около минутка или две.

Поднесете мидите с резенче лимон, поръсени със ситно накълцан магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар