Багета с вкусна плънка

21/08/2018
Виктория
отВикторияПомощник Готвач117575
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Гъбите се почистват, измиват и се режат на малки парченца.

В тиган се слага олио да се загрее. Добавя се лукът да се запържи. Към него се прибавя и щипка захар. Добавят се и гъбите, след което се прибавя и каймата.

Бърка се непрекъснато, като каймата трябва да стане на малки късчета. Овкусява се с куркума, сол и черен пипер. Когато плънката е готова, се отстранява от котлона.

Багетата се разрязва на 2 равни части. Издълбават се като лодки. Поставят се в тавичка.

Багетените лодки се пълнят с плънката и се запичат в загрята фурна. Кашкавалът се настъргва на ренде. Поръсва се върху багетите.

Допича се до разтопяването на кашкавала.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар