Джулеп с праскови

21/08/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8524923190
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • праскови - 300 г (обелени, без костилките)
  • мента - 8 клонки, само листата
  • захар - 120 г
  • вода - 240 мл
  • газирана вода - 250 мл.
  • бърбън - 150 мл
  • лед - около 12 кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Поставете на котлона съд с водата, захарта и ментовите листа. Сварете за около 10 минутки под капак и отстранете от огъня, оставяйки съда захлупен, за да се запари и впоследствие течността да изстине.

2. От прасковите пригответе фино пюре, като ги смелите в блендер или пасирате на високи обороти.

3. Прецедете ментовата запарка и смесете с прасковеното фино пюре. Охладете сместа в хладилник.

4. В индивидуални чашки слагайте кубчета лед и по малко от бърбъна (на вкус). Наливайте от изстудената ароматна ментово-прасковена смес и доливайте с газираната вода.

Поднесете коктейла веднага.

Наздраве!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар