Агнешко месо със зелени бадеми

21/08/2018
Йорданка
отЙорданкаИноватор3642601713
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • зелени бадеми - 1 шепа
  • домати - 1 консерва
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на парчета, овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и ги подреждаме в гювеч. Гювеча предварително сме намазали с малко олио.

Добавяме нарязания на ситно зелен лук. Към тях прибавяме консервата домати, почистена от люспи (ако има такива) или доматено пюре.

Слагаме джоджен на вкус и прибавяме измитите зелени бадеми.

Добавяме вода около три чаени чаши. Печем във фурна на 180 градуса до готовност на месото.

По желание, за да сгъстите ястието, може да добавите 1 с.л. брашно, пет минути преди да го изключите.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар