Свински хапки с домати и коприва

22/08/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач17119447
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо165
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 800 гбез кост
  • соев сос - 2 с.л.
  • домати - 5 бр.
  • коприва - 1 шепа стрита суха
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - за овалване
  • олио - 50 - 60 мл (за пържене)
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки. Овкусете ги със сол, пипер и соев сос и ги разбъркайте добре.

Загрейте олиото в голям тиган. Оваляйте хапките в брашно и ги сложете да се пържат, като ги обръщате, за да се изпържат добре.

Щом получат златиста коричка, добавете предварително измитите, почистени и нарязани на малки кубченца домати и счукания чесън. Разбъркайте добре и оставете да къкри на среден огън за около 20 мин (разбърквайте от време на време).

След това добавете копривата и при необходимост сол. Отново разбъркайте и прехвърлете ястието в тава.

Печете за 35-40 мин на 180°C, като малко преди да е готово, добавете наситнения магданоз.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар