gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Ретро пудинг от бял хляб

Ретро пудинг от бял хляб

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Ретро пудинг от бял хляб1 / 2
23/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • захар - 150 - 200 г
  • жълтъци - 6 бр.
  • яйца - 1 цяло
  • бял хляб - 250 г среда
  • мляко - за накисване на хляб
  • захар - 150 г
  • стафиди - 200 г или захаросани нарязани плодове
  • вино - 1/2 ч.ч силно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта и добавете един по един 6-те жълтъка и цялото яйце, като разбивате непрекъснато.

Добавете предварително натопената в мляко и отцедена среда от бял хляб, останалото количество захар, което е на вкус, и стафидите, които може да замените с нарязани на дребно захаросани плодове по избор.

Долейте виното и хомогенизирайте сместа.

Намажете с масло и поръсете с галета тава и изпечете пудинга за около 1 час в умерена фурна.

Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: