Солен пай с картофен блат

23/08/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач145591
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо233
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се, за да се сварят по-бързо. Слагат се да се варят. Трябва да са добре сварени, за да се намачкат лесно. Когато картофите са сварени, се изцежда водата. Докато са топли още, се слага малко масло. Добавя се и прясното мляко и се намачкват на пюре. Овкусява се със сол.

Взима се форма за торта с разглобяем ринг. Подмазва се. Картофеното пюре се разстила във формата - по дъното и стените. Правят се няколко дупчици по дъното с клечка за зъби. Блатът от картофено пюре се пече до запичане. Когато блатът е изпечен, се маже с горчицата.

Киселите краставички се режат на филийки по дължина и се нареждат на дъното на пая. Сиренето се натрошава. Лукът се почиства. Нарязва се на филийки в посоката, в която стават цели кръгчета.

В тиган се слага малко олио да загрее. Лукът се пържи. Слага се щипка захар и малко сол. Когато лукът е изпържен, се разпределя върху сиренето. Следващият пласт е с русенско варено. Най-лесно е с лъжичката да се загребва на филийки от консервата. Нарежда се пластът.

Яйцата се разбиват. Подсоляват се. Пая се залива с яйцата. Отново се пече до готовност на яйцата. Магданозът се измива и нарязва на ситно.

Пая се поръсва с магданоз.

Вкусен е както топъл, така и студен.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар