Печен агнешки врат и плешка

23/08/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313817955
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо461
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • агнешка плешка
  • агнешки врат
  • пресен лук - 1 връзка
  • девесил - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • олио - за овалване
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Насичаме месото на порции и посоляваме. Оставяме така да престой около 2 часа.

В купа объркваме червен пипер, черен пипер и джоджен.

Всяка предварително осолено парче овалваме в сместа от всички страни и след това запечатваме, като овалваме в олио.

В голяма тава слагаме нарязаният наситно пресен лук, девесил.

Объркваме го със малко сол, червен пипер, черен пипер.

Върху него подреждаме порциите агнешко. След това наливаме вода до половината на месото в тавата.

Закриваме с алуминиево фолио и печем на слаба фурна 3 часа.

След като е готово, поднасяме на порции - може с дроб сарма, може и със салата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар