Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Истински домашен пилешки бульон

Истински домашен пилешки бульон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Истински домашен пилешки бульон1 / 4
19/02/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
155 мин.
"Бистър пилешки бульон, който е най-вкусен, когато е приготвен от домашно пиле, но вие си го знаете"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете едно голямо пиле в тенджера, налейте студена вода да го облее, посолете, прибавете глава лук, разрязана на две и варете 2 - 3 часа, докато месото се отдели от костите. При нужда доливайте по малко вода.

Прецедете бульона и го оставете да изстине. Оберете с лъжица изплувалата на повърхността мазнина.

Загрейте отново, прибавете 2 лъжици ориз и варете още 10 - 15 мин.

Сервирайте, като предварително поставите в чиниите по малко ситно нарязан магданоз. По желание може да го поднесете и с жълтък от яйце.

Месото от пилето използвайте за салата с майонеза или за друго ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: