Тройно прегънати банички със сирене и масло

27/08/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4084001153
"За най-вкусни резултати - прегъвайте баниците по три пъти - кулинарен съвет от Готвач.бг "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се натрошава сиренето, прибавят се яйцата, млякото, набухвател, олиото, газираната вода. След всяко се разбърква.

Тава се намазва обилно с размекнатото масло. Взима се кора и се намазва с масло, обръща се върху друга кора с намазаната част надолу.

Пак се намазва с масло отгоре. Слага се плънка 1-2 с.л. /големи/ на тясната страна и се навива на руло, краищата се подгъват, за да не изтече пълнежът, като се хващат по 3 кори наведнъж.

Нареждат се в тавата, намазват се с масло и разбито яйце.

Пекат се на 180°C за около 25-30 минути.

Получават се много вкусни и хрупкави банички.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар