Домашна лютеница за директна консумация

Дарина ИвановаДарина ИвановаГотвач20510461
28/08/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 736
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овиваме патладжана във фолио и слагаме във фурната на 200 градуса заедно с чушките, за да се изпекат за около 20 мин. След това ги задушаваме, докато обелим доматите и ги пасираме до пюре.

Нарязваме на ситно чесъна и добавяме към пюрето. След като обелим чушките с патладжана, ги нарязваме на дребно и пасирам до желаната големина предпочитам по-едросмяла лютеница.

Добавяме солта, чубрицата и около 150 мл вода.

Слагаме на котлон на бавен огън. Варим до желаната гъстота, като накрая е нужно да разбъркваме по-често.

След като махнем от котлона, добавяме наситнен магданоз и пресен босилек.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора  Иванова Каменова
У в и в а т е.......
0
0