Пъстър постен гювеч с тученица

29/08/2018
Илиана Първанова
отИлиана ПървановаИноватор288441
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо184
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме картофите на средно големи кубченца; моркова - на кръгчета; червените чушки, тиквичката, лука и белия патладжан на по-ситни кубченца.

Добавяме граха от буркан, сварената царевичка, наситнения магданаз и шепа листенца тученица. Подправяме с шарлана, хималайската сол, червения пипер, кимиона и куркумата.

Разбъркваме всичко и добавяме вода на око - във всяка тава различно - винаги водата трябва да е малко под нивото на картофите, а не да ги покрива, за да не стане много водно.

Разстиламе зеленчуците равномерно в тавата и слагаме да се пече. На 20-тата минута разбъркваме и оставяме още 20-25 минути да се пече във фурната, без да разбъркваме повече, за да се запече и картофките да заформят лека коричка.

След общо 40-45 минути печене постният гювеч е напълно готов и още при изваждането от фурната ни обгръща топъл и уютен аромат на печени зеленчуци, който ни пренася на село и украсява невероятния вкус на гювеча с детски спомени за селски градински манджи, приготвени с любов от Баба...

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар