Баница Саралия

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Баница Саралия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Баница Саралия - за делник и празник съберете всички около масата и я поставете на централно място да си вземат всички"

Необходими Продукти

  • брашно - 900 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • оцет - 10 мл
  • сол - 10 г
  • мая - 20 г
  • орехи - 300 г
  • канела - 10 г
  • олио - мл
  • за сиропа
  • захар - 400 г
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От първите 6 съставки замесете гладко тесто /без орехите и канелата/. Разделете го на топки, а тях разточете на тънки кори.

Налагайте ги една върху друга, като ги мажете с олио помежду им.

Нарежете ги на ленти, поръсете ги с орехи и канела. Навийте и ги подредете изправени в подмазнена тава. Оставете да втасат и след това ги изпечете в умерено загрята фурна.

Сварете сиропа от захарта и водата, когато баницата вече е изстинала, и залейте с горещия сироп.

Рецептата е от Благоевградския край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: