Пълнени постни пиперки с булгур и ориз

30/08/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф78424924763
"И без месце на нас пак ни се яде "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 551
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се задушават в малко зехтин. Добавят се нарязаните на дребно гъби, нарязаните на кубчета моркови, прибавят се измитите булгур и ориз.

Добавя се една чаша вода и зехтинът. След като започне да ври, се намалява котлона и се оставя да къкри. Добавят се обелените и настъргани на едро ренде домати.

Когато оризът набъбне и е почти готов, се добавят подправките и се дърпа от котлона.

Чушките се пълнят и подреждат в намаслена тавичка. Слагат им се капачетата.

Налива се в тавата един пръст подсолена вода и чушките се поливат със струйка зехтин.

Пекат се до зачервяване.

Поднасят се гарнирани с резенчета домати.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар