Хумус с печени чушки и тахан
Humus sa pečenim paprikama i tahinijem
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с печени чушки и тахан

Хумус с печени чушки и тахан

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k2k
Хумус с печени чушки и тахан
Снимка: Храна за Душата
1 / 3ВИДЕО
29/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"От Храна за Душата знаят..."

Необходими Продукти

  • нахут - 1 буркан/консерва
  • чушки - 3 - 4 бр., червени
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • оцет - 50 мл
  • зехтин - 150 мл
  • захар - 1 с.л
  • франзела - 1 бр.
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете сварения нахут в миксер, добавете сол, черен пипер и кимион. Добавете тахана и зехтина, миксирайте, докато консистенцията стане хомогенна. След това прибавете сока от 1 лимон.

Овкусете почистените и разполовени чушки със зехтин и сол и ги изпечете във фурна, предварително загрята на 250° C.

Нарежете хляба и го запечете във фурната при чушките, докато стане златист.

За маринатата нарежете магданоза и чесъна. Поставете в купа и добавете оцета, зехтина, солта и захарта. Смесете добре. Обелете изпечените чушки.

Разрежете главата чесън с обелката по екватора и я сложете да се запържи за кратко в тиган със загрята мазнина.

Изпечените чушки обелете и нарежете на малки кубчета и добавете към тях маринатата. Разбъркайте добре.

Натъркайте изпечения хляб със скилидка чесън.

Сервирайте хумуса, като гарнирате с печените чушки, печения чесън и филийките хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: