Тас Кебап с Ориз

30/08/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313517865
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 647
  • Преглеждания за месеца523
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г крехко
  • лук - 3 глави
  • доматен сок - 500 мл
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • кимион - на вкус
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото запържваме в растителната мазнина до порозовяване. Добавяме лука и пържим, докато омекне.

Към това добавяме брашното и сухите подправки.

Всичко разбъркваме и заливаме с доматения сок и още толкова гореща вода.

Оставяме така да ври на тих огън до омекване на месото.

Сервираме месото със сос.

Поръсваме със свежо смлян черен пипер и нарязан магданоз.

За гарнитура поставяме варен бял ориз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар