Тас Кебап с Картофено Пюре

30/08/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач145591
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо713
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Варят се повечко. Отцеждат се от водата. Докато са още топли, се намачкват, за да станат на пюре. Към тях се добавя малко прясно мляко и масло. Подправя се със сол. Обърква се.

Свинското месо се нарязва на едри кубчета. В тиган се слага малко мазнина да загрее. Свинското се запържва добре. Отстранява се. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва на ситно.

В същия тиган се слага лукът да се запържи. Разбърква се. Добавя се и морковът. След като се запържат, се добавя брашното и червеният пипер. Непрекъснато се разбърква.

След като и те се запържат, постепенно се добавя доматеният сок. Слага се дафиновият лист и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се.

Добавят се свинските мръвки. Оставя се да покъкри на слаб огън. При готовност дафиновият лист се отстранява.

В чинийката се слага от картофеното пюре. Около него се сипва от Тас Кебапа.

подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар