gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Класическа грис халва

Класическа грис халва

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k18k21
Класическа грис халва
Снимка: Мария Симова
1 / 2
31/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9
"Понякога най-простичките десерти могат да ни донесат най-голямо удоволствие. Класическата грис халва е точно такъв"

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия
  • орехи - за поръсване
  • сладко - любимото ви
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте водата и добавете захарта, поставете я върху котлона и оставете да заври, добавете ванилията, разбъркайте и премахнете от котлона.

В тиган нагрейте олиото и сипете гриса, разбъркайте и запържете до лека промяна на цвета.

На етапи при непрекъснато бъркане добавете сиропа и покрийте тигана с капака, оставете така за 5 минути.

След което сипете халвата в тава и след като се охлади, нарежете на парчета и поръсете със орехи, сервирайте с лъжичка от любимото ви сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: