Крем супа от грах с веяна скумрия
Krem supa od graška sa dimljenom skušom
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа от грах с веяна скумрия

Крем супа от грах с веяна скумрия

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k2k
Крем супа от грах с веяна скумрия
Снимка: Храна за Душата
1 / 5ВИДЕО
31/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Лесна за приготвяне и изумително вкусна крем супа, с която лесно ще впечатлите капризните гости"

Необходими Продукти

  • грах - 500 г (замразен)
  • спанак - 50 г
  • бульон - 500 мл (зеленчуков)
  • готварска сметана - 60 мл
  • яйца - 1 бр.
  • скумрия - 1 бр. (веяна)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • мента - прясна, 20 г
  • магданоз - 20 г
  • копър - 20 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в загрят тиган с олио нарязаните на ситно лук и чесън. Добавете към тях граха и зеленчуковия бульон и разбъркайте.

Когато бульонът заври, добавете сметаната и нарязаните на ситно копър и магданоз. Преместете супата в купа, добавете спанака, овкусете със сол и черен пипер и пасирайте.

Изчистете и филетирайте скумрията. Нарежете я на малки парчета. В дълбок съд сложете да загреете вода с оцет до близка температура на кипене и поширайте яйцето в нея. Стремете се то да остане рохко.

Сервирайте крем супата като гарнирате с 2 парченца филе от риба и пошираното яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: