Нахутени кюфтенца със специален сос

01/09/2018
Моника Иванова
отМоника ИвановаЧирак771046
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на пасатор смиламе нахута заедно с яйцето. Към тях добавяме счукания на хаванче чесън, наситнения магданоз, кимиона, нарязания на ситно лук и подправките на вкус и разбъркваме добре.

С помощта на лъжица оформяме малки кюфтенца, слагаме ги върху хартия за печене и печем на предварително загрята фурна на 220 градуса за около 30 мин, след което в малък съд смесваме зехтина със 1-2 с.л. сусам и намазваме отгоре, печем за още 10-15 мин.

За соса смесваме тахана със сока от половин лимон, мед, кимион, чесън, водата и сол на вкус. Ако не ви се бърка на ръка, може да използвате пасатор до получаване на гладка смес.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар