Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Сачове»Пилешко на сач със зеленчуци и сметана

Пилешко на сач със зеленчуци и сметана

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Пилешко на сач със зеленчуци и сметана3 / 3
02/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Опитайте и ще се уверите, че няма по-вкусно пилешко от това пилешко на сач със зеленчуци и сметана"

Необходими Продукти

  • за 1 сач
  • пилешки гърди - 500 г пеперуда
  • чушки - 1 бр
  • лук - 1/2 глава
  • кашкавал - 50 г пушен
  • готварска сметана - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • масло
  • олио - за намазване на сача
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • лимон - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме сача на котлона да се загрее, намазан обилно с олио.

Пилешката пеперуда режем през средата, а после и всяко парче на две.

Чушките изпичаме, а лука нарязваме на ситно.

Картофите обелваме, нарязваме и изпържваме.

Гъбите подреждаме в намаслена тава, поръсваме със сол и върху всяка гъба поставяме по малко краве масло.

Печем на 220 градуса във фурна.

Когато сачът хубаво се е загрял, слагаме пилешкото месо и оставяме така, докато месото е почти готово.

Поръсваме с настърган кашкавал и изсипваме сметаната.

Поставяме сача във фурната и печем 2-3 минути, докато сметаната се разлее навсякъде по сача.

Поднасяме сача, като отгоре прибавяме пипера, гъбите и пържените картофи, добавяме магданоза и резените лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: