Изварени Питки с Шоколад

03/09/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8315073297
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята във прясното мляко и разбъркайте хубаво, за да се разтвори, заедно с щипка захар. Не е нужно да чакате да шупва.

Прибавете изварата, олиото, ванилията, захарта и щипка сол и разбъркайте много хубаво.

Към тази смес пресейте брашното и замесете тесто, с което работете 10 минути, добавяйки по малко брашно, докато постигнете еластичност и гладкост.

Оставете го да втаса за 1 час в топло помещение, след това премесете отново за 2-3 минути и разделете на 9 равни части.

От тях оформете топчета и ги оставете да починат 15 минути, за да се отпуснат. Добре е да покриете с влажна кърпа, за да не засъхват отгоре, макар тестото да е мазничко.

Сплесквайте всяко топче и в средата поставяйте по 3-4 парченца шоколад, след това затваряйте добре и запечатвайте хубаво.

Така получавате 9 кръгли питки, които подредете на разстояние от 2 см една от друга в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка.

Намажете сладките малки питките с водичка и оставете да втасат отново за 1 час или докато удвоят обема си.

Загрейте фурната до 200 градуса и бухналите питки отново намажете с вода. Направете това със силиконова кухненска четка, без да притискате.

Щом пъхнете във фурната, веднага намалете температурата на 180 градуса и печете около 20-25 минути или до златист загар.

Докато са горещи, намажете обилно с масло.

Изчакайте да попие и изстинат почти напълно, преди да поднесете.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар