gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Лесна пилешка яхния с грах

Лесна пилешка яхния с грах

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
3502k8092k1
Лесна пилешка яхния с грах
Снимка: Виктория Константинова
1 / 6
02/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пилето с грах си е истинска класика, която с удоволствие ще опитате, повторите, че и потретите"

Необходими Продукти

  • грах - 400 г от консерва (количество без сока)
  • пилешко бутче - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се варят. Обезкостяват се на по-едри парчета.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се и морковът. Разбъркват се.

Слагат се брашното и червеният пипер да се запържат. Разбърква се непрекъснато. Добавя се доматеният сок. Сипва се сокът от граха.

Добавя се и малко вода. Добавят се грахът и пилешките мръвки.

Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

Оставя се да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: