Веган разядка в патладжан

ЗорицаЗорицаГуру93325128534
03/09/2018
"Сложете тази разядка на масата и броят на веганите рязко ще се увеличи "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 855
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива, подсушава и без да се бели и да се маха дръжката му, се изпича на предварително добре загрята от всички страни.

Оставя се да поизстине, обелва се леко само горната му част и с нож се сцепва.

Пак с помощта на нож или вилица се надробява сърцевината на патладжана, но без да се пробива кожата му отдолу и отстрани.

Поръсва се със сол на вкус, натрошена суха люта чушка (без семките), наситнените скилидки чесън, магданоз, оцет и зехтин.

Разбърква се леко и се поднася веднага или охладен за няколко часа в хладилник.

Гарнира се с резенчета домат, овкусени със зехтин, сол, чесън и магданоз.

Добре е тази вкусна вегетарианска разядка да се поднесе с обилно количество препечен хляб.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар