Телешки Пържоли от шол

Телешки Пържоли от шол1 / 2
05/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешки шол - 600 г
  • домати - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • индийско орехче
  • сол
  • олио
  • дафинов лист - 5 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия шол нарязваме на пържоли с дебелина около 1 см. Начукваме и поръсваме със сол и черен пипер.

В тиган, в който сме сипали олио, запържваме, за да се свият и придобият истинския си размер.

Нареждаме в тенджера и между пържолите слагаме няколко дафинови листа, едната глава лук, нарязана на дебели колелца и другите подправки. Наливаме топла вода 3-4 пръста над месото.

Останалата глава лук изпържваме в мазнината, останала от пържолите, както и настъргания морков, нарязаната чушка.

Оставяме така докато омекнат и след това прибавяме настъргания домат, брашното и червен пипер.

Получената смес прибавяме към вече врящите пържоли, като разбъркваме, така че да се получи хомогенна смес.

Оставяме да поври няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: