Кьопоолу с хрупкав хляб

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
04/09/2018
"Ако бяхме поети, щяхме да възпеем тази вкусотия, но ние сме готвачи, затова просто ще ви дадем рецептата за това изкушение "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо516
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Поставете зеленчуците в тава, добавете зехтин и ги изпечете във фурна, предварително загрята на 220° градуса. Нарежете франзелата на филийки и също поставете във фурната до златисто.

Запечете орехите на тиган за няколко минути, като внимавате да не изгорите ядките.

Нарежете сиренето на плочки и ги оваляйте в бяло брашно. Подсилете тигана от ядките и сложете сиренето в него да се запечата.

След като зеленчуците са готови ги обелeте и нарежете. Почистете добре чушките от семките. Доматите поставете в цедка, за да се отдели излишната течност. Начукайте в хаванче изпечените орехи. Накълцайте зеленчуците на дребно. Смесете ги с изпечения чесън, запечените орехи, магданоза, зехтина, оцета и солта и разбъркайте.

При сервиране поръсете кьопоолуто с няколко орехови ядки, добавете плочка сирене, полейте с мед и поднесете предястието гарнирано с хрупкавата франзела.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар