Богат овчарски пай

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър385111
04/09/2018
"Ретро, семпло и неописуемо вкусно - не пропускайте да опитате нашия Богат овчарски пай "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо809
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Запържете каймата в тиган с малко мазнина и я раздробете добре. Междувременно нарежете зеленчуците на дребно. Когато каймата вече е почти готова, я свалете от котлона и отделете излишната мазнина.

Не измивайте тигана, за да приготвите зеленчуците в овкусената мазнина. Нарежете на ситно пресните подправки и ги добавете в тигана. След като зеленчуците омекнат и започнат да придобиват цвят, върнете каймата в тигана, добавете червеното вино и доматеното пюре. Разтворте телешкия бульон в топла вода и добавете към сместа, колкото да покрие каймата.

Докато чакате течността да изври, намачкайте сварените картофи, добавете към пюрето студеното прясно мляко и маслото, овкусете със сол и черен пипер.

Прехвърлете агнешкото и зеленчуците в тавичка за печене и разпределете равномерно отгоре картофеното пюре. Запечете в предварително загрята на 200° с фурна за около 20 минути, докато паят хване златиста коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар