Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Богат овчарски пай с агнешка кайма

Богат овчарски пай с агнешка кайма

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
04/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Ретро, семпло и неописуемо вкусно - не пропускайте да опитате нашия Богат овчарски пай"

Необходими Продукти

  • агнешка кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • картофи - 4 - 5 бр
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • доматен концентрат
  • розмарин - пресен
  • риган - пресен
  • сол
  • черен пипер
  • телешки бульон - 1 кубче
  • червено вино
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете каймата за този вкусен овчарски пай в тиган с малко мазнина и я раздробете добре. Междувременно нарежете зеленчуците на дребно. Когато каймата вече е почти готова, я свалете от котлона и отделете излишната мазнина.

Не измивайте тигана, за да приготвите зеленчуците в овкусената мазнина. Нарежете на ситно пресните подправки и ги добавете в тигана. След като зеленчуците омекнат и започнат да придобиват цвят, върнете каймата в тигана, добавете червеното вино и доматеното пюре. Разтворте телешкия бульон в топла вода и добавете към сместа, колкото да покрие каймата.

Докато чакате течността да изври, намачкайте сварените картофи, добавете към пюрето студеното прясно мляко и маслото, овкусете със сол и черен пипер.

Прехвърлете агнешкото и зеленчуците в тавичка за печене и разпределете равномерно отгоре картофеното пюре.

Запечете овчарския пай в предварително загрята на 200° с фурна за около 20 минути, докато паят хване златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: