Лесно Суши за Начинаещи

05/09/2018
Искра
отИскраНовак16
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо846
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори нори - 3 листа
  • ориз за суши - 250 г
  • за маринатата
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • за пълнежа
  • пушена сьомга - около 150 г
  • крема сирене - 100 г, нарязано на ленти
  • авокадо - 1 бр. нарязано
  • соев сос - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза под течаща вода, докато водата стане бистра и оставяме да се отцеди за около 1 час.

Сваряваме ориза в 300 мл вода за 15 мин. при затворен капак на тих огън. Оставяме още 10 мин., без да отваряме капака, на изключен котлон.

За маринатата смесваме оризовия оцет, захарта и морската сол, и загряваме леко, докато се стопи захарта. Изсипваме ориза в дървена купа, прибавяме маринатата и разбъркваме.

Поставяме едно листо от водорасли върху бамбукова подложка и разпределяме равномерен слой от ориза.

В единия край слагаме от рибата, авокадото и крема сиренето и завиваме на стегнато руло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар