gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Лесно Суши за Начинаещи

Лесно Суши за Начинаещи

ИскраИскра
Помощник Готвач
1188921465362
Лесно Суши за Начинаещи
Снимка: Искра
1 / 2
05/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Обичате да похапвате суши, а замисляли ли сте се, че можете да си го приготвите и вкъщи - тук ще откриете една лесна рецепта за приготвяне на суши за начинаещи"

Необходими Продукти

  • кори нори - 3 листа
  • ориз за суши - 250 г
  • за маринатата
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • за пълнежа
  • пушена сьомга - около 150 г
  • крема сирене - 100 г, нарязано на ленти
  • авокадо - 1 бр. нарязано
  • соев сос - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза под течаща вода, докато водата стане бистра и оставяме да се отцеди за около 1 час.

Сваряваме ориза в 300 мл вода за 15 мин. при затворен капак на тих огън. Оставяме още 10 мин., без да отваряме капака, на изключен котлон.

За маринатата смесваме оризовия оцет, захарта и морската сол, и загряваме леко, докато се стопи захарта. Изсипваме ориза в дървена купа, прибавяме маринатата и разбъркваме.

Поставяме едно листо от водорасли върху бамбукова подложка и разпределяме равномерен слой от ориза.

В единия край слагаме от рибата, авокадото и крема сиренето и завиваме на стегнато руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: