Пълнозърнест ориз със задушени зеленчуци

Моника ИвановаМоника ИвановаГотвач20910461
05/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 450
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате добре ориза, след което се вари в съотношение 1 към 4 за около 50 минути. След като е готов се отцежда и измива с хладка вода.

Докато оризът се вари слагаме моркова, гъбите и чушката на пара за около 25 минути, последните 10 минути добавяме граха и наситнения лук.

Когато и те са готови ги нарязваме на малки кубчета и добавяме към ориза, добавяме черен и червен пипер , сол, куркума на вкус.

Режем магданоза и го добавяме накрая заедно със сусама.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар