Поширани праскови с шоколад
Poširane breskve sa čokoladom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Поширани праскови с шоколад

Поширани праскови с шоколад

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k2k
Поширани праскови с шоколад
Снимка: Храна за Душата
1 / 5ВИДЕО
05/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Изискан десерт за специални моменти и още по-специални хора"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган бялото вино, добавете пръчката канела, няколко зрънца кардамон, ванилията, захарта и кората на лимона. Разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Свалете сместа от котлона и я оставете да се охлади за няколко минути.

Отделете костилките от прасковите. Поставете почистените плодове в охладената винена смес, за да се пошират за няколко минути. След това ги извадете и обелете.

Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня заедно с бучка масло.

Натрошете бисквитите на едри трохи в купа. Разтопете маслото. Смесете натрошените бисквити и разтопеното масло, добавете щипка канела на прах и разбъркайте.

Сервирайте пошираните праскови като ги залеете с разтопения шоколад и поръсите отгоре с маслените бисквитени трохи. Накрая залейте със сиропа от поширането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: