Панирани крилца с мащерка

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3222k8038262
Панирани крилца с мащерка
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
07/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"А тези крилца ако знаете само колко бира пият, няма да повярвате"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 8 броя
  • яйца - 2 броя
  • галета - 3 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • масло - растително
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крилцата под студена течаща вода, подсушете и посолете, оставете ги да починат за 30 минути.

Яйцата се разбъркват с червен пипер, мащерка и галета. Първо потапяте крилцата в брашното, а след това в яйчената смес и се запържва в масло до златисто-кафяво.

Можете да сервирате крилцата като самостоятелно ястие, с картофи или със зеленчукова салата.

Съвет: В галетата може да се добави сусамово семе или нарязани орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: