gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Картофени питки с шунка и топено сирене

Картофени питки с шунка и топено сирене

М....М....
Новак
19904106
Картофени питки с шунка и топено сирене1 / 2
10/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и след това направете пюре от тях. Овкусете с масло, сол и черен пипер. Започнете да добавяте брашно, трябва да се получи меко тесто, лесно за оформяне.

Направете питки с диаметър около 8-10 см.

Нарежете шунката, така че да пасва на големината на питките.

Върху всяка питка поставете шунка и намажете с топено сирене, върху него отново сложете резен шунка, поставете втора питка отгоре и затворете всички крайчета и оформете добре, така че шунката и сиренето да не излизат.

Повторете и с другите питки.

Пържат се до златисто в тиган с не много олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: