gotvach.bg»Рецепти»Салати»Табуле»Салата Табуле с киноа и чери домати

Салата Табуле с киноа и чери домати

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Салата Табуле с киноа и чери домати
Снимка: Зорица
1 / 8
10/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Представяме ви едноличния победител в състезанието Най-вкусна и здравословна салата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Киноата се измива в сито под студена течаща вода много хубаво. След това се прехвърля в подходящ съд заедно със ситото и се залива с вода, която да покрива 2-3 пръста над семенцата. Оставя се между 12 и 24 часа да се накисне, като водата периодично се сменя.

След накисването отново се изплаква с вода и се сварява в подсолена вода. След като водата заври, се засичат 15 минути и се отстранява от котлона. Оставя се да изстине и се изцежда от излишната течност.

Чери доматите, ако са с по-дебели кожици, се бланшират за половин минута във вряща подсолена вода, охлаждат се със студена вода и се обелват. Ако са с по-нежни люспици, може и да не се белят. Нарязват се на ситно.

Червеният лук се обелва и нарязва на възможно най-дребно.

Магданозът се измива, отстраняват се дръжките и също се нарязва на възможно най-ситно.

В купа се смесват сварената киноа, червеният лук, наситнените домати и магданоз, разбъркват се хубаво.

В малко бурканче се смесват прецедения от семките сок от 1 лимон, 2-3 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер на вкус.

Капачката на бурканчето се затваря и дресингът се разклаща енергично. Салата се овкусява с дресинга, разбърква се и се оставя минимум 30 минути в хладилник, за да поеме вкусовете.

След това може да я сервирате в обърнати чашки, да я гарнирате с резенчета чери доматчета, пръстенчета червен лук и перца магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: