Лесна туршия в 3 литрови буркани

11/09/2018
"Дефицитът на 3-литрови буркани се дължи именно на тази рецепта - всички искат да я опитат "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 781
  • Преглеждания за месеца2427
  • Преглеждания за седмицата628
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • камби - 2 кг
  • моркови - 1 кг
  • карфиол - 1 средна глава
  • целина - 1 връзка
  • магданоз
  • синапено семе - 2 ч.л.
  • марина
  • оцет - 1 бутилка винен 6 %
  • захар - 2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • вода - 9 ч.ч.
  • аспирин - 6 бр. по 3 на буркан
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1 - 2 с.л. зърна
  • бахар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити и почистени зеленчуци се нарязват на парчета в подходящ съд.

В голяма тенджера сипваме оцет, вода, сол, захар, дафинов лист, зърна черен пипер и оставяме да заври. Сваляме от котлона и оставяме леко да се охлади.

На дъното на 2 буркана от 3 литра сипваме във всеки по 1 ч.л. синапено семе и по 3 счукани на прах аспирини.

Пълним бурканите с зеленчуци и с черпак се налива от марината да не спукаме бурканите.

След 4-5 черпака се долива до горе и затваряме с капачки.

Съхраняваме на хладно, като 4-5 дни се разбъркват с дървена лъжица.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар