Македонски Пинджур

Македонски Пинджур
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
11/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции10
"Бъдете честни - има ли по-хубав Пинджур от македонския - няма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме зеленчуците на огън. В това число слагам и доматите.

Задушаваме ги, за да могат да се белят по-лесно.

Обелваме ги и ги нарязваме.

Тъй като ние обичаме гладка лютеница, си я пасирах.

В една купа смесваме солта, олиото, оцета, захарта, кимиона, черния пипер и разбъркваме всичко добре.

Всички зеленчуците слагаме в тенджера и пускаме котлона.

Маринатата слагаме в тиган или тенджерка, когато кипне, и след това го заливаме.

Нарязваме половината чесън и свежите билки, добавяме и тях в тенджерата.

Пинджура приготвяме на тих огън и непрекъснато бъркане.

Варим, докато не остане никаква излишна течност.

Когато е готово, настъргваме чесъна.

Когато изстине добре, го пълним в бурканчета.

Бурканчетата стерилизираме за около 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: