gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Понички с карамелизирани ябълки

Понички с карамелизирани ябълки

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
3693k8462k2
Понички с карамелизирани ябълки
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
12/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • кафява захар - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сол - 1 ч.л.
  • хлябна сода - 1 ч.л.
  • оцет
  • брашно - колкото поеме
  • олио
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват. Режат се на филийки, като се обръщат настрани. Филийките трябва да са дебели около 1 см. С малка лъжичка се издълбава дупка в средата, като се отстраняват семките.

В голяма купа се слага содата и малко оцет. Добавят се солта и 1 ч.л. захар. Добавя се киселото мляко и яйцето. Разбива се. Добавя се брашното постепенно. Разбърква се.

Тестото трябва да стане леко течно, не много гъсто.

В тиган се слагат двата вида захар. Намокря се с малко вода. Слага се на котлона, докато захарта се разтопи.

Нареждат се ябълки, за да се карамелизират. Когато се карамелизират от едната страна, се обръщат от другата. Всички ябълки се карамелизират.

В дълбоко тиганче се слага повече мазнина да загрее. Карамелизираните ябълки се потапят в тестото, така че добре да се покрие цялата ябълка.

Пържи се от двете страни до златисто. Поничките се поръсват с пудра захар още докато са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: