Карамелено шоколадова торта с кокосов крем

12/09/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4054001023
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с половината от захарта, а белтъците - с останалата захар. Към жълтъците се прибавят олио, водата, ванилия, пресято брашно и бакпулвер. Жълтъчената смес се смесва с разбитите белтъци. Прибавя се какаото и се разбърква много добре.

В тавичка около 20 см с хартия за печене се изпичат три платки на 180 градуса до суха клечка. След това се охлаждат.

Приготвя се карамелен сироп, като в подходящ съд се карамелизира захарта, прибавя се водата и се вари около 1-2 минути.

Кремът се приготвя, като млякото и захарта се кипват, прибавя се внимателно пресятите брашно и нишесте. Получава се гъст крем, прибавят се кокосовите стърготини. След като леко се поохлади, се прибавя маслото и ванилия. Когато напълно изстине, се смесва с разбитата сметана.

Сглобява се блат, сироп, крем и т.н., като се измазва навсякъде с крема.

Глазурата се приготвя, като шоколадът и сметаната се слагат в касерола на котлона, докато се разтопят. Разбърква се непрекъснато и като изстине леко, се залива тортата. Поръсва се с кокоса и се прибира в хладилника за няколко часа или цяла нощ.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар