gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Икономичен ябълков щрудел

Икономичен ябълков щрудел

Икономичен ябълков щрудел
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
12/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Добавете в рецептата - опасно вкусен, може да изядете цялата тава без да искате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват и настъргват на едро ренде. Вземат се две кори, едната се поръсва с олио, върху нея се поставя втора кора и разпределяме част от настърганите ябълки.

Отгоре се поръсват с 2-3 с.л. захар и голяма щипка канела.

По тясната страна се навива на руло и нареждаме в тава.

Така се оформят и останалите кори.

Отгоре се намазват с чатка с олио и печем в загрята фурна 180°C около 25-30 минути до златисто.

Изважда ябълковия щрудел, поръсваме с пудра захар и нарязваме на парчета.

По вкусен е студен, стига да изчакате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: